
Hjertenødder er i familie med valnødden. Den kaldes også Japansk Valnød og bærer navnet Juglans ailanthifolia og er en variant af den japanske valnød.
Træerne er mere hårdføre end den almindelige valnødder, og man ser den vokse på steder, hvor valnødden ikke vil have gode kår. Der er udviklet såvel canadiske og svenske sorter, som egner sig til at gro i Danmark.
Hjertenødder er selvbestøvende, men da udviklingen af hun- og hanblomster ikke altid er sammenfaldende, anbefaler man at have flere træer. Almindelig valnød kan være en af dem.
Hjertenødder har en mere mild og sødlig smag end valnødder. De har et højt indhold af antioxidanter, som blandt andet betyder, at de kan gemmes i flere år.
Grøn Viden indeholder supplerende oplysninger om Hjertenødden.
KLIK på billedet >>>>>>>>>>>>>>>
Få at få en stabil opformering anbefaler man ikke frøformering af hjertenødden men podning.
Oversigt med link til steder, som
giver flere oplysninger om hjertenødder.
Klik på billedet >>>>>>>>>>>>>>
Linkene er kontrolleret april 2016.